Jongeren leren van de geschiedenis

Om het historisch besef onder de jongste generaties levend te houden, organiseert de Stichting Oorlogsgraven Comité Sittard regelmatig voorlichtingslessen op scholen en herdenkingen bij het Kindermonument in Sittard.

Op scholengemeenschap Trevianum geven Britse militairen regelmatig gastlessen in Cambridge Engels. Onze stichting wil ook graag lessen in het Nederland gaan aanbieden zodat de gastlessen voor meer jongeren toegankelijk worden. Voor meer informatie over de educatieve mogelijkheden en gastlessen kunt u terecht bij onze stichting.

Graven ter adoptie

Tijdens de receptie op Klaproosdag 2019 is de formele aftrap gegeven voor het adoptieregister dat het mogelijk maakt om een graf op de militaire begraafplaatsen in Sittard te adopteren.

Decennia geleden bestond er al een adoptieregister via de Oorlogsgravenstichting. Om die reden willen wij voormalig adoptanten als eerste de gelegenheid geven om  een graf te adopteren. Geïnteresseerden in het adopteren van een graf kunnen dit kenbaar maken via het e-mailadres adoptie@stichting-ocs.nl waarna zij bericht zullen ontvangen over de procedure.

Medio mei 2020 zullen de graven worden toegewezen aan hun adoptanten. Adoptanten zullen een persoonlijk adoptiecertificaat ontvangen en, indien beschikbaar, informatie over de begraven militair. Als tegemoetkoming in de administratiekosten vragen wij een bijdrage van €5,- per jaar.