Jongeren leren van de geschiedenis

Om het historisch besef onder de jongste generaties levend te houden, organiseert de Stichting Oorlogsgraven Comité Sittard regelmatig voorlichtingslessen op scholen en herdenkingen bij het Kindermonument in Sittard.

Op scholengemeenschap Trevianum geven Britse militairen regelmatig gastlessen in Cambridge Engels. Onze stichting wil ook graag lessen in het Nederland gaan aanbieden zodat de gastlessen voor meer jongeren toegankelijk worden. Voor meer informatie over de educatieve mogelijkheden en gastlessen kunt u terecht bij onze stichting.

Graven ter adoptie

Tijdens de receptie op Klaproosdag 2019 is de formele aftrap gegeven voor het adoptieregister dat het mogelijk maakt om een graf op de militaire begraafplaatsen in Sittard te adopteren. Ook de graven van 2 Britse soldaten in Born en de 3 Britse soldaten in Grevenbicht kunnen geadopteerd worden

Vanaf het moment dat de mogelijkheid tot adoptie is gecommuniceerd heeft het storm gelopen met aanmeldingen. Medio september 2020 zijn de eerste graven toegewezen aan hun adoptanten en op het einde van dat jaar waren alle graven geadopteerd. Adoptanten hebben een persoonlijk adoptiecertificaat ontvangen en, indien beschikbaar, informatie over de begraven militair. Als tegemoetkoming in de administratiekosten vragen wij een bijdrage van €5,- per jaar.

Mocht u geïnteresseerd zijn om een graf te adopteren dan kunt u dit kenbaar maken via het e-mailadres adoptie@stichting-ocs.nl waarna u op de wachtlijst geplaatst zult worden.