Irene Grieve en haar echtgenoot Sandy zullen het graf bezoeken van haar oom Robert Lochhead.
Irene is de dochter van de zus van Robert.

Lance Corporal Robert Lochhead, 14607565, Cameronians, 6th Battalion, Bravo Compagnie gesneuveld op 18 januari 1945 op 20-jarige leeftijd. Hij is begraven op de Britse militaire begraafplaats te Sittard, Ophoven en ligt in graf G-8.

Hij werd geboren in klein Schotse plaatsje Craigneuk in Maart 1924 en was de zoon van William en Jane-Ann Lochhead. Robert groeide samen met zijn broers John, William en George en zijn zussen Anne, Janet en Edith op.

Zijn broer John en zus Anne zaten ook in het leger. Majoors van de eenheden van John en Robert zagen dat beide broers erg “close” met elkaar waren en hebben ervoor gezorgd dat de broers elkaar een paar weken voor de dood van Robert Lochhead nog hebben gezien en gesproken. Robert heeft toen tegen broer John gezegd dat hij het gevoel had dat hij niet meer terug zou keren naar Schotland en heeft hem gevraagd – indien dit zou gebeuren –  tegen de familie te zeggen hij, Robert, hen erg miste en dat hij van ze hield. Een paar weken later is Robert omgekomen in de strijd tegen de Duitsers in het gevecht rond Saeffelen/Breberen, bij operatie Blackcock op 18 januari 1945.

Op de foto’s ziet u Robert Lochhead en zijn ouders bij het graf van Robert